Tel. 0612375217 | info@gerardsglaskunst.nl

Over ons

Heeft u interesse of wilt u meer weten kom dan eens kijken in ons hobby winkeltje ‘A la Maison’, Vossenlaan 10 in Bergen (L). Tel. 0485-802595

Gerard Hultink

Gerard 500 300x300Ik ben Gerard Hultink en mijn hobby is Glas in Lood. Hier ben ik mee begonnen toen ik met pensioen ging. 

Glas in lood is al een eeuwenoude techniek en is de benaming voor een vensterraam bestaande uit stukken glas gevat in loodlijsten.

Ontwerpen en tekeningen maak ik zelf, eventueel samen met de opdrachtgever. Samen kom je tot een ontwerp en kleureneenheid.

Stukken die ik maak zijn:
Voorzetramen, raamhangers, in zowel abstract en klassiek.
Dit alles wordt gemaakt in glas en lood of tiffany.

 

Philly Hultink

Philly 500 300x300Ik ben Philly de Jonge en maak met veel passie en plezier Keramiek. Ik heb geen vaste lijn in het maken van objecten. Ik ben altijd bezig niieuwe technieken uit te proberen. Zowel in stoken als glazuren.

Een van de nieuwe technieken is Raku stoken.

Raku betekent "geluk door toeval" en is oorspronkelijk een Japanse manier van stoken. Het bijzondere is dat de keramiek gloeiendheet (ongeveer 1000 graden) met tangen uit de oven wordt gehaald en in een ton met zaagsel wordt gelegd. Het zaagsel gaat branden door de hitte van de keramiek. Hierdoor wordt zuurstof onttrokken aan de klei en glazuur. Ongeglazuurde delen worden zwart. De geglazuurde delen kunnen door de reductie verrassende effecten krijgen. Door de snelle afkoeling craqueleerd het glazuur heel mooi. 

Ik geef workshops Raku stoken. 2 Avonden werkstukken maken en 1 dag Raku stoken.

Ik vind het leuk om mijn enthousiasme voor mijn hobby over te brengen op andere mensen. Hierdoor is er een kleiclub ontstaan op dinsdag- en woensdagavond. Wisselend van deelnemers.